Комарници (мрежи срещу насекоми)

Мрежите против насекоми, наричани още и комарници са универсално средство за защита от летящи и пълзящи насекоми, особено през лятото. Тяхната роля и значението им за постигането на удобство и комфорт в дома са добре познати и използването им е често срещано.

С този материал накратко ще ви запознаем с основните видове мрежи срещу насекоми:

Статични:
Подходящи са за монтаж при прозорци, които не се ползват за достъп към откритите пространства извън помещенията, а имат само проветриви функции – примерно малките прозорци в банята или горните малки прозорчета на остъкления балкон. Статичните комарници се монтират на куки, захващат се със пластмасови или метални канали в горните и долните краища на рамката, с кабари или райбери и много лесно се демонтират за през зимата.

Комарници на руло:
Тези мрежи срещу насекоми са подходящи за прозорците, които често използвате за да се радвате на гледката или за външен достъп. Те могат да бъдат вдигани и сваляни по всяко време с избран и контролиран от вас отвор или да бъдат застопорени за през зимата. Изключително удобни и функционални мрежи против насекоми.

Комарници на панти:
Тези мрежи биват поставяни на врати и прозорци при които има често използване на активният полезен отвор за преминаване или достъп до откритите пространства отвъд мрежата. Вратите са най-големият вход за насекомите към Вашия дом. Комарниците за врати и прозорци монтирани на панти се използват масово и са подходящи за всякакъв вид и размер отвори.

Източник: www.bravi-vrati.com/komari.html

Редакция: firmi-za.com

Scroll to Top